fredag den 7. marts 2008

Om en blogs ansvar

Jeg har aldrig rigtig tænkt over, om man har et ansvar som blogger, for det man skriver. (Altså et medmenneskeligt ansvar, for jeg er naturligvis bevidst om, at man som blogger har et strafferetsligt ansvar.) Men det er pludseligt blevet et aktuelt spørgsmål, efter at jeg har læst Lowises kommentar på min blog. Lowise har skrevet en kommentar til mig, hvor hun gør mig opmærksom på hendes egen spritnye blog. Og i Lowises første ( ret sjove) indlæg på hendes blog giver hun mig (og mit tidligere indlæg 10 gode måder til at forsinke ens speciale på) skylden for, at hun nu selv har oprettet sin egen blog. Det har hun gjort, fordi hun også er ved at skrive sit speciale og derfor har hun fulgt et af mine råd (om at få en blog) til at forsinke hendes speciale.

Jeg ved ikke helt, hvordan jeg egentlig skal forholde mig til denne udmelding. Er det en ære eller skylder jeg hende egentlig en undskyldning? For jeg havde ærligt talt ikke tænkt over, at mit eget indlæg kunne være med til at forsinke andres specialer. For normalt beregner jeg kun min blogs påvirkningsevne til at være omkring nul. Men man kan øjensynlig godt påvirke andre mennesker ved at skrive noget på ens blog. Det er egentlig ret fascinerende, men samtidig betyder det jo også, at man må tage et vist ansvar for indholdet af ens blogindlæg. Netop fordi ens blogindlæg kan påvirke andre og have konsekvenser. Altså må man virkelig gennemtænke ens blogindlæg, inden at man trykker dem. Det betyder nok også, at nogle af mine fremtidige blogindlæg som f.eks. 10 gode grunde til at begå selvmord eller 10 gode grunde til at blive en rabiat religiøs fanatiker alligevel ikke kan blive til noget. For der skulle jo nødig være nogen som misforstod min sorte humor. Heldigvis, så kan jeg forstå på Lowises eget indlæg, at hun faktisk også selv er ganske god til at finde på strategier til at forsinke hendes specialeproces. Hun har faktisk selv opfyldt alle kriterierne på forhånd, så det kan jeg vist næppe gøres ansvarlig for - kun den del med bloggen. Men jeg vil da gerne ønske Lowise al held og lykke fremover - både med bloggen og med at forsinke sit speciale.

4 kommentarer:

Stefan sagde ...

Dit speciale-indlæg har faktisk påvirket mindst sytten mennesker indtil videre. Jeg nævnte min neologisme til en kammerat og fluks afstedkom det en mindre lavine af overspringsproduktivitet:

http://aamann.smartlog.dk/overspringskompetence-post131830
http://psykologisk.com/kompetenceudvikling-overspringskompetence/
http://www.facebook.com/group.php?gid=9121152057

Så vær varsom med brugen af blog. :o)

Louise sagde ...

Ja, man skal øjensynlig passe på med, hvad man skriver. Men nu er det jo faktisk dig, som har påvirket de sytten mennesker - og ikke mig. Men det er godt nok fascinerende, hvordan du allerede har fået udbredt det nye ord! Om jeg vil være mere varsom med min blog fremover? Tja, det må jeg jo lige overveje, for det er jo lidt svært at skrive noget, hvis man skal tage hensyn til alle. Specielt, fordi ironi og sarkasme også altid vil bygge på en vis form for ansvarsfraskrivelse. Men derfor ville det også være en del nemmere for mig, hvis folk bare skrev en kommentar, når jeg påvirkede dem. (Hvilket jeg også værdsætter, at Lowise har gjort.) Nogle har også skrevet mails til mig, fordi de ikke bryder sig om at skrive kommentarer. Men det vil alle jo nok næppe gøre - af flere forskellige årsager. Så der er vist stadig grundlag for, at jeg må tænke mine indlæg grundigt igennem, inden at jeg skriver dem. Og dermed være mere varsom, som du selv skriver. :-D

Lowise sagde ...

Ja den var jeg jo nød til at svare på ;)
Så har skrevet et svar på min blog:
http://lowisesblog.blogspot.com/2008/03/pay-it-forward.html
God søndag...
Klem L.

Louise sagde ...

:-) Okay, den vil jeg så læse med det samme!