søndag den 12. juni 2011

De 10 bedste sange om sex

Er der en ting, som man helst ikke skal skrive om på sin blog, så er det sex. Det gælder uanset, om man er mand eller kvinde. (Måske er det endnu værre, hvis man er mand?) Problemet er bare, at når man helst ikke skal skrive om noget – så bliver det næsten umuligt ikke at skrive om det. Specielt - når der findes rabiate (såkaldte) feminister, som mener, at kvinders seksualitet helst skal være ikke-eksisterende (undertrykt) - for ellers er det bare et udtryk for, at kvinderne er undertrykt af mændenes seksualitet. Men hvorfor skal de såkaldte feminister diktere, hvordan andre kvinders seksualitet skal være? Inspireret af dette blogindlæg på Prosex-Feminisme, så har jeg udvalgt de 10 bedste sange om sex - dvs. hvor teksten handler om sex (videoen gør det ikke nødvendigvis). I ligestillingens navn har jeg også valgt sange af begge køn. Hvilket heldigvis ikke var særlig svært, da fordelingen af frække sange ikke er forbeholdt hverken det ene eller det andet køn - i hvert fald så længe man taler om kendte sange. Sex kan defineres på mange forskellige måder – lige fra begær til romantik. Jeg har udvalgt sangene ud fra flere perspektiver og udelukkende valgt sange udgivet efter januar 2000. Jeg vil undlade at skrive teksterne - dem må I selv google. (Det er meget svært at få præcise tal for antallet af solgte eksemplarer og derfor fremgår det ikke ved alle sangene. I nogle af videoerne er teksten censureret.)

1. Lil’ Wayne feat. Static Major: Lollipop (2008)

Lollipop var den mest solgte digitale single i 2008 og er solgt i mere end 9 millioner eksemplarer. Static Major døde to uger efter udgivelsen af singlen.



2. Snoop Dogg feat. David Guetta: Wet (Sweat)(2010/2011)

Snoop Doggs nye hit Wet er skrevet helt specielt til Prins Williams bachelorparty. Den censurerede udgave af sangen hedder Sweat.



3. Lil Kim feat Sisqo: How Many Licks (2000)

Man kan vist ikke rigtig komme udenom Lil Kim på den her liste. Her er et af hendes største hit med Sisqo – hvor hun naturligvis smider lidt tøj. Det kan man mene, hvad man vil om – men rappe det kan hun i hvert fald!



4. Kelly Rowland feat. Lil Wayne: Motivation (2011)

Kelly Rowlands helt nye single Motivation med (ikke overraskende) Lil Wayne. Sangen er ligesom Rowlands øvrige nyere hits elektronisk – men adskiller sig ved at være en slowjam.



5. 50 Cent feat. Olivia: Candy Shop (2005)

50 Cents andet album The Massacre solgte mere end 5 millioner eksemplarer - primært pga. singlen Candy Shops store popularitet. Flere sange med dette tema kunne dog let nævnes som f.eks. Lil Kim og 50 cents to singler Magic Stick og Wanna Lick? (Magic Stick 2).



6. Akon feat. Snoop Dogg: I Wanna Fuck You (2006)

Den censureret version af sangen hedder I Wanna Love You. Akons album Konvicted er solgt i mere end 4 millioner eksemplarer.



7. Britney Spears: Phonography (2008)

Britney afslører, at hun er rigtig glad for sin mobil. Albummet Circus er blevet solgt i mere end 8 millioner eksemplarer.



Britney Spears har mange andre sange med dette tema som f.eks. Heaven on Earth (2007)Touch of My Hand og Breathe on Me (2003).



8. Medina: Rick Ross (2009)

Medina må også helt klart med på listen med sangen Rick Ross. Rick Ross er på dansk og det kan undrer en, hvorfor sangen er opkaldt efter den amerikanske rapper Rick Ross? Mere naturligt er det måske, at Lil Wayne bliver nævnt undervejs. Det undrer mig også, hvorfor Rick Ross ikke er blevet udgivet som single og derfor kan jeg heller ikke lade være med at spørge; hvorvidt det kunne skyldes indholdet af teksten og det faktum, at Medina er en kvinde? Albummet Velkommen til Medina er blevet solgt i mere end 60.000 eksemplarer i Danmark.



9. Ne-Yo: Sexy Love (2006)

Den mest romantiske sang på listen kommer fra Ne-Yo. Sangen må uden tvivl være 00’ernes bud på Boys 2 Mens I’ll Make Love To You. Ne-Yos debutalbum In My Own Words har solgt mere end 2 millioner eksemplarer.



10. Katy Perry feat. Kanye West: E.T. (2011)

Katy Perrys og Kanye West hitter for tiden med E.T. og har allerede solgt næsten 4 millioner eksemplarer af singlen alene i USA.



Ingen kommentarer: