søndag den 13. november 2011

Guide: Hvordan undgår du at blive et surt og bittert menneske?


Du har formentlig også godt lagt mærke til, hvor mange sure og bitre mennesker der er i denne verden. Her er det vigtigste naturligvis, at du ikke selv at bliver sur og bitter! Derfor har jeg her formuleret nogle råd til dig, der forsat ønsker at være et rart, empatisk og positivt menneske, hvis ene mission i livet ikke er at ødelægge andre menneskers glæde:

1. Lev dit liv som du ønsker

Regel nr. 1 er at følge dit hjerte. Hvis du ikke gør det, så er der en overvældende stor risiko for, at du vil blive et bittert menneske. Rationelle argumenter findes der mange af, men de beskytter ikke imod bitterhed. Problemet ved at følge sit hjerte er naturligvis, at det ikke altid medføre de mest rationelle valg og dermed kan du også senere komme til at fortryde dine valg. Men de valg kan du for det meste ændre på – her er det ofte langt sværere at ændre bitterheden.

2. Sig din ærlige mening

Sig tingene som de er. Ærlighed varer længst og løgne kommer altid frem i lyset før eller siden. Ærlighed giver også en god selvfølelse, når man er ærlig overfor sig selv og andre. Løgn derimod dræber enhver glæde og tillid til andre. Bare fordi andre lyver og ikke spiller efter reglerne, så betyder det ikke, at det vil være den rigtige løsning for dig – hvis du altså ønsker at være et positivt menneske.

3. Indse at livet ikke altid er retfærdigt her og nu (men ofte vil retfærdigheden sejre på lang sigt)

Du vil opleve mange former for uretfærdighed. Modgang er desværre en helt naturlig del af livet og det må du simpelthen lære at affinde dig med. Også selvom det ofte virker uretfærdigt - specielt i forhold til sygdom så er pointen her at værdsætte livet, mens man har det. Du vil også opleve, hvor ubehagelige andre mennesker kan være - men det skal naturligvis ikke ødelægge dit liv eller din glæde. Glæd dig over de positive ting i dit liv og prøv i stedet at forstå, hvorfor nogle mennesker opfører sig så dårligt, som de gør det. De har garanteret store personlige problemer - for ingen lykkelige mennesker generer andre mennesker med vilje. Det gør kun svage mennesker med store personlige problemer.

4. Giv udtryk for dine følelser


Følelser har det ikke godt med at blive spærret inde. Følg dit hjerte og giv udtryk for følelser! Hjertet er i sandhed dit indre kompas og når du følger det, så vil du sjældent fortryde det senere. Selvom der naturligvis altid er en risiko for at ligne en idiot, når det gælder kærlighed, så er det bedre at ligne en idiot end at fortryde noget, som man ikke fik sagt eller gjort. Så med andre ord: giv udtryk for din glæde, tillad dig at blive sur og husk at sige undskyld, når du har gjort eller sagt noget dumt!

5. Grib mulighederne

Livet byder på rigtig mange muligheder og jo færre du tager, jo mindre oplever du også. Der er tusinder af muligheder, som du fravælger hver dag - måske helt uden at lægge mærke til det? Grib nogle flere!

6. Stop med at dagdrømme og gør noget ved det i virkeligheden

Lad være med at dagdrømme eller misunde andre mennesker deres liv. Spørg i stedet dig selv, hvad du kan gøre for at drømmen bliver til virkelighed? Gør du alt, hvad du kan eller har du i virkeligheden nogle andre prioriteter? Materielle ting kan du spare op til og livssituationer kan ændres ved at tage et valg. Ofte er mennesker misundelige over ting, som de selv kunne have, hvis de blot prioriteret anderledes i livet. Så overvej, hvorvidt du reelt vil lave en omprioritering i dit liv! Og hvis svaret er nej, så har du faktisk ingen ret til at være misundelig, da du jo ikke vil gøre det nødvendige for at opnå det. Hvis svaret er ja, så gå i gang med det samme! Ofte vil du opleve, at du muligvis vil se anderledes på tingene undervejs og få nogle andre prioriteter. Uanset så vil du gå fra at være misundelig til at være et menneske som arbejder på sagen. Husk, at mange mennesker gør et stort nummer ud af at fremstille deres liv langt mere positivt end det reelt er. Derfor skal man altid passe meget på med at sammenligne ens liv med andre, da man reelt ikke ved, hvordan de har det i virkeligheden. Så værdsæt de positive ting i livet – det vil være det, der adskiller dig fra de sure og bitre mennesker.

Den bedste beslutning man kan tage er at vælge, at man ikke vil være et surt og bittert menneske. For den glæde du giver til andre vil altid komme tilbage til dig – selvom det muligvis ikke er lige med det samme. Derfor gælder det med andre ord om at være tålmodig med de sure og bitre mennesker. Som Aristoteles har sagt:

Ingen kommentarer: