torsdag den 31. januar 2008

Om min blog

I anledning af at jeg nu snart har haft min blog i et halvt år, så vil jeg gerne skrive lidt om, hvordan jeg har det med min blog. For det første elsker jeg at blogge. Det er skønt, for det kombinerer to af de ting som jeg elsker mest - nemlig kommunikation og retorik. Udenfor blogsfæren taler jeg utrolig meget (ja, nogle siger jeg taler for meget) og det har jeg nu videreført til internettet via min blog. Men jeg er sikker på, at selvom min nærmeste omgangskreds mener, at jeg bruger al for meget tid på min blog – frem for på dem, mit speciale og mine andre interesser - så værdsætter de det nok alligevel, for det betyder jo også, at jeg taler det mindre – i hvert fald i den tid jeg bruger på bloggen. Jeg elsker også at læse andres blogs og jeg skriver også meget gerne kommentarer. Her har jeg dog måtte lære mig selv den utrolig svære kunst at begrænse mine kommentarer. Men det har jeg stadig ikke helt fået lært, så det lider diverse andre blogs under for tiden. Men bare rolig, jeg skal nok blive bedre til det - tror jeg nok. Jeg har også fået nogle (få) kommentarer og en del mails i forbindelse med mine forskellige indlæg og dem er jeg meget taknemlige for. Det er virkelig sjovt, når jeg får en mail fra folk, som jeg enten har skrevet om eller som kan relatere til det givne emne. Det er virkelig fedt, at folk gider at bruge deres tid på at skrive en kommentar eller en mail til mig, så tusind tak for det.

Det mest fascinerende aspekt ved at have sin egen blog, det er erkendelsen af, at der rent faktisk er nogle som gider at læse den. Det er imponerende! Det er også utroligt, hvor mange hits jeg har for tiden. Jeg kan faktisk ikke helt forstå det, for jeg er hverken med i nogen blogbot eller blogroll. Mon chart.dk har nogle IT problemer for tiden? Jeg tænker også tit på, hvor mange af mine hits egentlig kommer fra mennesker, som jeg kender udenfor blogsfæren. Altså om det er mine egne venner og familie som læser min blog, for de fleste af dem kender jo rent faktisk også adressen på min blog. (De har i hvert fald fået den.) Men da de aldrig nævner min blog, så antager jeg, at de heller ikke læser den. (Ja, nu ved jeg godt, at nogle nævner den, så det behøver I altså ikke at gøre mig opmærksom på.) Men hvor kommer alle de mennesker på min blog så fra og hvad læser de mon om? Jeg ved det ikke, for jeg har personligt fravalgt enhver form for overvågning af min blog og dens læsere. Mange andre har jo udstyret deres blog med diverse former for undersøgelser af brugerne, som sker helt automatisk i det man klikker på deres blog. Men bare rolig, her på bloggen er alle anonyme - i hvert fald i den grad man selv ønsker det. Her er ingen Big Brother. Jeg har kun chart.dk og der kan jeg kun se, hvor mange hits jeg har. Så jeg har faktisk ingen anelse om, hvem der kommer på min blog, hvilket styresystem de har, hvor i landet de befinder sig eller noget andet. Men jeg vil da gerne sige tusind tak for at læse min blog, uanset hvem I er og hvor I så ellers kommer fra. Det mest mærkelige aspekt ved at have en blog, det er tanken om, at folk jeg kender overfladisk eller møder regelmæssigt også kan læse min blog. Det er ret mærkeligt, for på den måde kan fremmede mennesker jo faktisk vide en del om mig personligt, uden at jeg ved det og uden at jeg ved noget om dem. Selvom det selvfølgelig er helt i orden, at de læser min blog, så er det alligevel en mærkelig tanke, at jeg ikke kan vide, hvad folk ved om mig. Men det vidste jeg jo egentlig også godt dengang for et halvt år siden, da jeg oprettede min blog, satte et billede af mig selv på den og siden har skrevet en del personlige ting om mit liv. Så det har jeg jo egentlig kun mig selv at takke for.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Louise, til lykke med blog-jubilæet! Sjovt du siger det med længde og med kommentarer - jeg har flere gange undret mig over at der er så få kommentarer på din blog i forhold til hvor mange der kommer forbi. Måske er det fordi dine indlæg er så lange at folk bliver bange for at blande sig? Kunne du ikke teste tesen lidt ved at lave nogle små ting? (som er mindre nuancerede så folk provokeres, ha-ha.)

Tit står der interessante ting i en blog i kommentarerne, synes jeg, fordi det er her blog-ejeren konfronteres med andres opfattelse og skal svare for sig.

Gustav Dahl sagde ...

Jeg er helt enig; det sjove ved at blogge er, når folk kommenterer ens indlæg og giver ros/kritik. Jeg har selv haft min blog i to år nu, og jeg fandt tilfældigvis din via Chart, som jeg engang i mellem kigger lidt på. Jeg så, du havde en minianmeldelse af Trauma Center, og generelt virkede din blog meget interessant. Derfor bogmærkede jeg den og har for nyligt tilføjet den til min blogliste, hvilket jeg vil blive glad for, hvis du gjorde det samme.

Keep blogging! :)

Louise sagde ...

@Caroline
Tusind tak! Skal din kommentar forstås som vejledning i, hvordan man får flere kommentarer (fra eksperten på området)? :-)

Caroline skriver: Måske er det fordi dine indlæg er så lange at folk bliver bange for at blande sig?

Ja, det udgør nok en vis risiko, men der er nok endnu større risiko for, at folk ikke gider at læse dem!

Caroline skriver: Kunne du ikke teste tesen lidt ved at lave nogle små ting? (som er mindre nuancerede så folk provokeres, ha-ha.)

Det er sjovt, at du anbefaler mig at være mere provokerende! Der var jo engang for mange år siden, hvor du anbefalede mig, at være præcis det modsatte. Tænk, at du NU mener, at jeg skal være mere provokerende!?! Du får det næsten til at lyde som om, at mine indlæg kun er baseret på kedelige mainstream holdninger, som alle kan blive enige om. Det mener jeg nu ikke, at de er, for mange af mine indlæg er faktisk direkte opgør med de nogle af de holdninger (som nogle af de mennesker jeg kender har) og derved er mine holdninger helt klart også kontroversielle (for nogle). Selvom de muligvis ikke er det for dem som læser dem. Men jeg skriver jo faktisk heller ikke for at få kommentarer, men fordi jeg godt kan lide at skrive. Men måske skyldes din dom over mine indlæg (som værende nuanceret) at er vi er meget enige eller også har du bare ikke har læst dem! Men okay, efter dit sidste indlæg så må jeg (til min egen STORE overraskelse) indrømme, at du nok er mere hardcore provokatør end jeg er - det kræver ellers en del. For det er dig, som har skrevet det, ikke? (Ja, jeg bliver i tvivl.) Hvis ikke, hvor har du så gjort af Caroline (ser vred ud)? :-D

Caroline: Tit står der interessante ting i en blog i kommentarerne, synes jeg, fordi det er her blog-ejeren konfronteres med andres opfattelse og skal svare for sig.

Ja, det kan jeg kun være enig med dig i. Desværre er der bare ikke rigtig nogen som gider diskutere, hverken på nettet eller noget andet sted. Men jeg vil meget gerne konfronteres med mine synspunkter og diskuterer dem, men det kræver jo at der melder sig en modstander (hvilket jeg jo ikke er herre over).

@Itww: Tusind tak for de søde ord. Jeg har desværre lidt travlt lige nu, da jeg skal afsted igen, men jeg lover, at vende tilbage til din blog hurtigst muligt! :-D

Anonym sagde ...

Louise, det var bestemt ikke ment som en bedrevidende indblanding eller kritik af "kedelige mainstream holdninger"! (Så ville jeg jo nok ikke læse med.) Det er mere fordi du flere gange har skrevet indlæg hvor jeg har tænkt: "Nu bliver det spændende at se hvad folk svarer!" - fx i dine indlæg om kvinder i akademia, fordomme om filosofi, eller hvor den filosofiske debat bliver af. Det eneste jeg kunne tænke på er er du skriver længere end fx jeg gør... men måske er det noget pjat.

Og ja det er mig (hvis det altså er mig du mener), men det kan jeg jo ikke bevise - jeg har måttet slå min bloggerprofil fra fordi jeg ikke orkede at tænke over hvordan jeg skulle kombinere den med at have både en dansk- og en engelsk-sproget blog.

PS. Du har vel set de nogle af sidste par kommentarer på min blog? Hvad pokker mon det går ud på?

Louise sagde ...

:-D

Caroline: "Nu bliver det spændende at se hvad folk svarer!"

Tja, det kræver måske at der var lidt flere filosofistuderende, filosofiuddannede eller filosofiinteressede at provokere på nettet - for det vrimler jo ikke ligefrem med dem. Du er jo f.eks. den eneste kvindelige filosofiansatte med sin egen blog på nettet - så vidt jeg ved!

Caronline skriver:...i dine indlæg om kvinder i akademia

(ingen kommentarer - bare for en afveksling)

Caroline skriver: Og ja det er mig (hvis det altså er mig du mener)

Ja, det er er også min fejl, at jeg bliver ved med at antage, at jeg kender dig!!!

Caroline skriver: ...men det kan jeg jo ikke bevise - jeg har måttet slå min bloggerprofil fra fordi jeg ikke orkede at tænke over hvordan jeg skulle kombinere den med at have både en dansk- og en engelsk-sproget blog.

Nå, det er derfor. Men hvad beviser profilen? :-)

PS. Du har vel set de nogle af sidste par kommentarer på min blog? Hvad pokker mon det går ud på?

Ja, dem har jeg godt lagt mærke til! Tja... det spørg jeg også om!