fredag den 10. august 2012

Guide: 10 film fra 80’erne som stadig holder


De fleste unge betragter nok de fleste 80’er film som oldtidsfund, der ikke er værd at spilde nogen tid på, men der er alligevel et par enkelte film, som er værd at se på trods af de dårlige animationer, 80’er tøjet, 80’er musikken og et helt andet verdensbillede. Her er et par af de film, som jeg mener, stadig holder og stadig kan ses i 2012:

1. Ghost Busters (Ghostbusters) - 1984

Tre arbejdsløse parapsykologi professorer opretter et team med spøgelsesbekæmpelse som speciale. Med Bill Murray, Dan Aykroyd and Sigourney Weaver i hovedrollerne.

2. National Lampoon's Christmas Vacation (Fars fede juleferie) – 1983

Griswold familiens planer om en stor familie jul forvandles til en katastrofe. Chevy Chase spiller familiefaderen Clark Griswold.

3. Planes, Trains and Automobiles (Røvtur på 1. klasse) - 1987

En mand kæmper for at komme hjem til Thanksgiving blandt andet ved hjælp af en irriterende sælger af badeforhængsringe som sin eneste følgesvend. En af Steve Martins bedste og sjoveste film med John Candy som sidekick.

4. Ferris Bueller's Day Off (En vild pjækkedag) - 1986

Ferris Bueller er fast besluttet på at få en fantastisk fridag ud over det sædvanlige. Matthew Brodericks første store filmhit.

5. The Naked Gun: From the Files of Police Squad! (Høj pistolføring) - 1988

Den inkompetente betjent Frank Drebin skal forpurre planerne om at myrde dronning Elizabeth II. Den første film i den populære og morsomme filmrække med Leslie Nielsen, Priscilla Presley og O. J. Simpson i hovedrollerne.

6. National Lampoon's Vacation (Fars fede ferie) - 1983

Den første film om familien Griswold, hvor familien beslutter sig for at køre tværs over USA for at besøge forlystelsesparken Walley World. Med Chevy Chase i hovedrollen.

7. Big - 1988

En dreng ønsker sig at være voksen på en magisk ønskemaskine i et omrejsende tivoli og vågner op den næsten morgen, hvor hans ønske bogstavelig talt er blevet opfyldt. Tom Hanks store filmhit i 80’erne.

8. Trading Places (Bossen og bumsen) - 1983

En snobbet investor og en snu gadekunstner bytter roller som en del af et væddemål med to afstumpede millionærer. John Landis første filmhit med Eddie Murphy og Dan Aykroyd.

9. Indiana Jones and the Last Crusade (Indiana Jones og det sidste korstog) - 1989

Da Dr. Henry Jones pludselig forsvinder, mens han leder efter den hellige gral, bliver det den fremtrædende arkæolog Indiana Jones der skal følge i sin fars fodspor og stoppe nazisterne. Med Harrison Ford i hovedrollen som Indiana Jones og Sean Connery som Dr. Henry Jones.

10. Back to the Future (Tilbage til fremtiden) - 1985

Da Doc Brown opfinder en tidsmaskine rejser Marty McFly tilbage i tid og kommer ved et uheld til at forhindre sine forældre i at mødes og dermed sætter han sin egen eksistens på spil. Med Michael J. Fox og Christopher Lloyd i hovedrollerne.

Ingen kommentarer: